Ženski pevski zbor Danica

zzborV ženski pevski zbor Daníca nas je pred več leti združila ljubezen do glasbe, veselje do prepevanja in skupnega druženja. Glasba in prepevanje nas popeljeta v svet miru in harmonije, ki nam pomaga zbrati moči za vsakdanje življenje. V jeseni 2002 smo še posebno pozornost namenile ljudskim in narodnim pesmim. Njihovo izročilo je skozi besedo in glasbo zelo bogato.
Z ljudsko pesmijo se vračamo v otroštvo in še dlje, k svoji koreninam, ki nas povezujejo z daljno preteklostjo, našimi predniki in njihovim svetom, v katerem je imela pomembno vlogo tudi glasba. Poskusile pa smo se tudi v klasičnih in umetnih peszzbor1mih domačih in tujih skladateljev. Redno se udeležujemo vseh pevskih srečanj v kraju in okolici, pripravljamo samostojne koncerte, in nasploh rade zapojemo, kjerkoli se ponudi priložnost.
Pod vodstvom zborovodkinje Olge Ulokine vadimo vsako sredo zvečer v pograjski osnovni šoli. Dekleta, žene, matere ne samo z Briš, ampak tudi s Polhovega Gradca in okolice vabim vas, da se nam pridružite.

Comments are closed