Urša Bogataj

ursa1Urša se je rodila 7. marca 1995 staršema Ireni in Matjažu Bogataj – po domače Tinetovim z Briš. Osnovno šolo je obiskovala v Polhovem Gradcu in se po njej vpisala na Srednjo vzgojiteljsko šolo v Ljubljani.

Že v rosnih otroških letih sta se z bratom Tinetom rada pomerjala na skakalnici, ki jima ju je oče napravil pod domačo hišo. Njen oče je redno skakal na »veliki« lokalni skakalnici Za gradom in ko je bila poleg nje postavljena še manjša skakalnica je šla po očetovih stopinjah tudi Urša. Navdušenje je botrovalo temu, da se je skupaj z bratom vpisala v SSK Ilirija.

V svoji karieri je Urša nanizala že celo vrsto uspehov. Na tekmah svetovnega pokala je  debitirala na sploh prvi tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske 3. decembra 2011 v Lillehammerju z dvajsetim mestom. Leta 2012 je osvojila bronasto medaljo na ekipni tekmi Svetovnega mladinskega prvenstva. Leto kasneje je Liberecu s kolegicami stala na najvišji stopnički tekme FIS mladinskega svetovnega prvenstva. Leta 2014 je na tekmi alpskega pokala v Predazzu pometla z vso konkurenco. Januarja je z mladinskega svetovnega prvenstva prinesla srebro v ekipni tekmi. Na tekmi svetovnega pokala, ki je bila prestavljena iz Ljubnega v Planico nas je navdušila s 4. mestom. Tik pred olimpijskimi igrami so bili njeni rezultati na višku, zato smo upali da bo naše barve zastopala tudi na olimpijskih igrah. A so drugi hoteli drugače.

Vsi ki jo poznamo vemo, da njen čas šele prihaja in bomo še dolgo bučno navijali, stiskali pesti in trepetali.

Comments are closed