Pohodništvo

19- NA KRN 2000Da je zdrav duh v zdravem telesu v sedanjem času zelo množično uporabljen slogan je znano, vendar se le s težavo prepričamo in vanj verjamemo. Ni le problem verjeti, večji problem je v tem hitrem času vzeti si čas zase in za svojo telesno aktivnost. Z namenom spodbujanja ljudi v tej smeri, je bila pred časom ustanovljena športna sekcija TD. Pod njenim okriljem že nekaj časa organiziramo posamezne aktivnosti.
Vsako leto v spomladanskem času izvedemo planinski izlet po bližnji okolici, ki se ga ponavadi z veseljem udeleži kar veliko število naših članov.  Podamo pa se tudi na znane ali malomanj znane pohodniške včasih kar konkretno planinske poti; Višarje,32.POHOD - KOŽLJEK, 2005 Robanov kot, Pršivec, Krn…
Briše same so pa tudi izhodišče za lahke pohodniške poti. Na začetku vasi se pot odcepi desno proti Gori – Lovrencu, na katerem v odmaknjenih mestih raste Blagajev volčin. Pri Korošcu se pot levo vije v klanec in pripelje na Koreno, od koder se po ljudskem poznavanju vidi 46 cerkva. Lepa je tudi pot proti Setniku, kjer na samotnem kraju stoji čudovito obnovljena cerkev sv. Martina Mimo nje vodi tudi znamenita Martinova pot.

Comments are closed