Moški pevski zbor

Momzbor2ški pevski zbor TD Briše je bil ustanovljen 15.11.1993. Pojemo predvsem pesmi iz slovenske narodne zakladnice, saj te gredo ljudem našega kova in značaja najlažje v uho. Pojemo povsod, kamor smo vabljeni, včasih pa tudi za lastno dušo.

Prednost dajemo predvsem druženju, zato bi bila kvaliteta petja glede na večletno delovanje lahko boljša. Toda mi se zato ne sekiramo preveč, le da se lahko vsak ponedeljek zvečer dobimo, zapojemo in potem še kakšno rečemo. Lahko rečemo, da je prav pevski zbor tisti, ki nas drži skupaj, ki nam daje občutek povezanosti. Veliko idej in načrtov za TD in kraj se je rodilo prav na pevskih vajah, saj so pevci tudi drugače vsepovsod aktivni. Danes je naše prepevanje že preraslo vaške okvire, samzbor4j radi zapojemo, kjer se pojavimo. Naj bo to izlet, podoknica, delovna akcija, trgatev… kmalu se bo oglasila pesem.

Poje nas šestnajst, zelo smo pa veseli, če dobimo medse še kakega pevca. Zahvaljujemo se Lili Založnik, ki nas je vodila prva leta in Marjanu Malovrhu ,ki se z nami zdaj ubada. Tudi za naprej naj korajža velja. Pojmo in bodimo veseli še veliko let

Comments are closed